Fakultatív lehetőségek

Iskolánkban sokféle lehetőség van az alap követelményeken felül is tapasztalatokat szerezni, természetesen ezek nem kötelezőek.
Minden esetben egyéni megbeszélés alapját képezik, választhatóak.
Szimulátoros oktatás 

Iskolánkban lehetőség van professzionális szimulátoron gyakorolni. Jelenleg reakcióidő mérés, vészhelyzeti szimuláció és környezettudatos vezetés szerepel a palettán. A fakultációs alkalom díjköteles, a szimulátor használata 7ooo.- / alkalom.

A fakultációra regisztrálni kell.
Közlekedés idegen városban:

- Siófok
- Veszprém
- Budapest
- Dunaújváros
A forgalmi vizsga idejéhez közel lehetőség van a Tanuló által választott városban gyakorolni, kipróbálni, hogy valójában képes-e ismereteit egy általa ismeretlen terepen alkalmazni.

GPS használat:

Korunk egyik gyakran használt utazási segédeszköze a műholdas navigációs rendszer, ami óriási segítség, de ugyanakkor veszélyes is, hiszen figyelem elterelő hatása számottevő, és az emiatt bekövetkező balesetek száma is jelentős. Iskolánkban lehetőség van megismerkedni az eszközzel és gyakorolni a használatát városon belül és lakott területen kívül is.

Tempomat:

Mai, modern gépkocsik elengedhetetlen segédeszköze a sebességtartó asszisztens. A fakultációs óra keretein belül Tanulóinknak lehetősége van belekóstolni a használatába, előnyeibe és a hátrányokba egyaránt.

Részeg szemüveg használata:

Sajnos az ittas vezetők által előidézett balesetek kimenetele sok esetben halálos vagy a legjobb esetben is súlyos, és ismert az a tény is, hogy általában a vétlen gépjármű utasai sérülnek.
A rendőrség évente több alkalommal végez ezirányú ellenőrzést, meglepő eredményekkel.
Iskolánkban úgynevezett részeg szemüveg használatával szimulálható a közepes vagy magas alkoholos befolyásoltság, ugyanakkor az alkoholfogyasztás vagy droghasználat miatti kábultság, térérzékelés vesztés, szédülés, csökkent éberség, lassuló döntéshozatal, vizuális torzulás,helytelen távolságbecslés, kettős látás és változó mélységérzékelés tapasztalható meg a használatával.
Erre a fakultatív programra szeretettel várjuk a barátokat és hozzátartozókat is.

Próbavizsga:

A forgalmi vizsga magas szintű követelményrendszerének teljesítése nem könnyű feladat. Ezért Tanulóinknak lehetősége van házivizsga keretein belül megízlelni, milyen az igazi, éles vizsga, hogy tud teljesíteni a vizsgahelyzetben. Ezt követően akár a szülők bevonásával eldönthető, hogy elegendő-e a tudás az önállósághoz, vagy szükséges a gyakorlás. Mindez a sikeres forgalmi vizsga elősegítése céljából kérhető.